Valikko Sulje

Tiberias, aktiviteetit


Laajat puistoalueet, koko perheen vesipuisto, ravintolat ja baarit ja mahdollisuus vesiurheilun harrastamiseen ovat matkailutarjonnan kohokohtia. 

Keskustan kävelykatu on vilkas ostospaikka, jossa on useita ravintoloita, kahviloita, tunnelmallisia pubeja, jäätelökioskeja ja matkamuistomyymälöitä. Kesäisin alue on erityisen eläväinen, ja bazaarien lisäksi siellä soi elävä nykymusiikki. Värikkäät hevosvaunut tarjoavat vierailijoille hieman erilaisen tavan tutustua kaupunkiin. 

Falafel-ravintolat houkuttelevat tuhansia kävijöitä kuumilla, tuoreilla ja maukkailla makupaloillaan. Ne palvelevat mielellään tarjoten maistiaisia, jotta valitsisit juuri heidän ravintolansa lounaspaikaksesi.

Falafel-ravintoloiden vastapäätä on suuri kaupungin auditoriumi, jonka tapahtumat, juhlallisuudet ja konsertit ovat yleisölle avoimia.

Muutamia vuosia kaupungin perustamisen jälkeen, noin vuonna 30 eaa. Jeesus siirsi toimintansa Genesaretinjärven pohjoisrannalle, jossa tapahtuivat useat hyvin tunnetut ihmeet, kuten veden päällä käveleminen. Monia kirkkoja rakennettiin Tiberian kaupunkiin ja sen ympäristöön, kun kristinusko alkoi saada jalansija.

Useat kirkot rakennettiin Vanhan kaupungin muurien ulkopuolelle. Vaatimattomassa basalttikivestä rakennetussa Skotlannin kirkossa tai sen rehevässä puistossa järven rannalla pidetään usein konsertteja. Kirkon rakennuttaja on tohtori David Watt Torrance, joka perusti myös Tiberiasin ensimmäisen sairaalan.

Kristittyjen pyhien paikkojen ohella Tiberiasissa on useita juutalaisten oppi-isien hautapaikkoja, mikä tekee siitä yhden Israelin pyhistä paikoista. Pyhiinvaeltajat kokoontuvat rabbi Akivan, rabbi Yochanan Ben-Zakain, rabbi Meir Ball Hanessin ja suuren filosofin ja oppi-isän Maimonidesin hautojen äärelle. Monet tulevat Maimonidesin haudalle rukoilemaan toimeentuloa, puolisoa tai jopa hedelmällisyyttä.